Suriname12-15.reismee.nl

De eerste schooldag en nog meer spannende dingen

27-01; vroeg op! 06.30 uur want 08.00 uur hadden we een afspraak op de school, inschrijven van de meiden, daarna, je raad het al, winkelen! Jippie!!

Na het ontbijt gingen we vol goede moed naar school toe, Karin zou weer rijden want volgende week moet ze het allemaal zelf doen.

We waren goed en wel op pad en stonden rustig voor een stoplicht te wachten toen er rechtsachter een auto zichzelf opdrong aan ons, zodanig dat we innig 'gezoend' werden door hem. Karin en ik tegelijkertijd, ' O nee he!' Jawel een aanrijding, en vlak voordat we op school moesten zijn...

Ik stapte uit en de man in kwestie ook, de man wilde dat we de auto's verplaatste waarop ik zei dat dat niet ging gebeuren en dat we bleven staan totdat de politie er was (ooit een keer van mijn collega's gehoord dit zo aan te pakken). Ik heb toen zelfs nog meerdere foto's genomen (zie foto's). Daar was deze heer ook niet blij mee en werd verbaal niet vriendelijker. Geluk bij een ongeluk, de auto achter hem werd bestuurd door een agent, en die kwam ons bijstaan en zei zelfs dat de man in kwestie fout zat, een grote klucht. Heerlijk maar ook wel bedreigend want de man in kwestie was een Nederlandse Surinamer uit Amsterdam Noord en was erg grof gebekt (dus geen echte Surinamer, gelukkig).

Een korte impressie van het tafereel midden op straat, en de file werd alsmaar langer en langer, toeterende auto's en spits midden in Paramaribo (kan je het een voorstelling geven?)

De man tegen de agent; ' Ik ga u zeggen, meneer de agent, zij zijn fout! Hij reed de auto (nietwaar want Karin zat nog achter het stuur toen de agent eraan kwam...), en raakte mij, jawel, ik weet het zeker, meneer de agent!'

De agent:' Meneer, houd u mond, ik heb genoeg gezien, u bent fout, ik heb het met mijn eigen ogen gezien!'. 'Ik heb genoeg gehoord van u, ik ga nu mijn collega's bellen om een rapport op te stellen'.

Zie je het voor je?: Ik probeerde de rust te bewaren door zo min mogelijk in discussie met die man te gaan en Karin zat helemaal in zenuwen in de auto (leuke kanttekening, de meiden achterin waren maar aan de nintendo begonnen).

Binnen 5 minuten kwam er een motoragent en die nam onze statements op en de man van de andere auto veranderde continue zijn verhaal en als je het mij vraagt had hij ook nog gedronken want hij lalde en liep redelijk onvast rond. Lang verhaal kort; naar het politie bureau en daar een proces verbaal opgemaakt met beidde partijen in een kamer, aldaar werd de man verbaal steeds agressiever, en we waren dus blij dat we allebei na 10 minuten op huis aan konden. Ik zeg op huis aan maar ik bedoel dus naar de school van de meiden.

Eenamaal aangekomen op school, werden we hartelijk begroet en de Lonneke en Madelief konden meteen meedraaien met hun klas, Madelief vond het meteen heel leuk en had ook meteen de aandacht van twee jongens in haar klas, dus dat zat al snor. Lonneke was ietwat schuchterder maar ze ging na wat aansporing toch mee de klas in. Wij hadden daarna een gesprek met het schoolhoofd, een wat oudere Surinaamse dame die in Amsterdam en Almere veel in het onderwijs had gezeten. Hele lieve vrouw met behoorlijk wat inzicht, als ik Karin mag geloven want ik heb er geen verstand van.

Daarna wilden we de meiden ophalen maar allebei wilde ze in de klas blijven tot 13.00 uur! Heerlijk als je kids zo snel aanpassen, dat geeft rust maar ons ook de ruimte om te shoppen, shoppen? ahh bah niet weer he!...

Frown

Vandaag was het geen productieve shop dag, het was ook een ongelofelijke rainy season dag, Ik heb voorlopig genoeg regen gezien voor een maand, jeetje wat kan hier veel regen vallen zeg, daar is de regen in Nederland echt een 'mietje' bij.

Score van vandaag is wasmachine, droger en nog enkele kleine huishoudelijke zaken, maar nog steeds geen auto, dat komt of morgen anders ergens komende week..

Zie foto's voor een kleine impressie van vandaag!

Tamara yu all!

ingrid

jammer van dat auto ongeluk weer een knak in haar zelfvertrouwen ,Maar fijn dat de kinderen het op school leuk vindennen jullie wat ontlast zijn.Weer fijn wat gehoord te hebben en tot de volgende brief, gr mama

Jochem,Karin en Erik

Best al wat meegemaakt de eerste week (top is eral weer af!!)leuk om te lezen de verhalen iedere keer
groetjes aan de kids

Anouska

Hoi hoi,

Actie in Suriname...
Ik ben blij dat het uiteindelijk goed is afgehandeld.

Hoe was de school? Zijn jullie ook naar anders scholen geweest?

Fijn weekend!

ingrid

[email protected]

Frits

Goed zo, beetje reuring kan geen kwaad, hahaha

Paola

Hoi Karin en Erik,

Ik zag de link via facebook. wat leuk om jullie zo te volgen!
Fijn dat het zo goed gaat met de kinderen daar!!!
groetjes Paola

mama et het maar zo er is nog een andere ingrid anders weet je niet van wie het is.

fijn weer wat nieuws te horen, en nu maar hopen dat het in de nieuwe week in een rap tempo verder gaat,Maar als alles klaar is daaaaaaaaaaaaaaaaaaan begint het leuk te worden, gr mama

Marielle

Hoi hoi,

Nou saai is het in ieder geval niet in Suriname. Gelukkig zijn jullie niet gewond geraakt (alhoewel bij een schaafwondje een lekkere tropische beterschapsfruitmand nooit weg is natuurlijk). Enne super te horen dat de meiden zo snel hun draai op school hebben gevonden. Groetjes ook van Lisa, Sophie en Michiel