Suriname12-15.reismee.nl

WEEK 9; online!!!

‘Fawaka’ lieve luitjes,

Zo zoetjes aan weet iedereen weer dat we ONLINE zijn!! Yes, lekker hoor, zo zie je maar dat de digitale wereld onmisbaar is geworden in de wereld. 17 jaar geleden stond ik aan de andere kant van de wereld te bellen met m'n Pa voor het eerst.. toen zeiden we nog' wat gek ik praat met je maar het is net alsof ik naast je sta'. Nu kan je niet meer zonder, zelfs als ik naar mijn werk kijk, een dag zonder internet en ik loop ontzettend achter met m'n werk. toch wel griezelig af en toe....

Maar goed, we zijn er weer.

Waar zijn we weer? O, ja, hiero, 4 weken geleden gingen we vol goede moed naar ons huisje, sindsdien is er veel gebeurd. Heel veel, we zijn beroofd, bedreigd en de meiden zijn ontvoerd geweest door hele slechte mannen. NEE tuurlijk niet! Ha, wel veel maar het ergste dat ons is overkomen is dat we sinds die tijd nog steeds geen alarm in het huis hebben en dat is niet zo erg, gezien het dievenijzer dat is aangebracht in ons paleisje.

Het heeft nog 2 weken geduurd voordat we konden koken (lees voor ‘we’, Karin). Ook hebben we nog geen goede tv zenders maar goed we hebben we ‘state of the art’ electronica en tv kijken doe ik alleen op zondagavond en maandag avond, als ik niet in slaap val, want dan is studio sport erop!
De meiden kijken alleen dvd-tjes en soms tv, maar ze hebben hier een prinsessen leven, trampoline, zwembad, een heus basketbalveldje in onze tuin, dus die hoor je amper mopperen. Daarnaast een koelkast die ijsblokjes maakt en ijswater schenkt ( overigens geen overbodige luxe hiero).

Daarnaast hebben we veel regen gehad, heel veel regen... Dat is nu toch bijna voorbij want de grote regentijd staat alweer voor de deur. ...

Kaatje heeft een verdomd mooie job afgeleverd, ons paleisje is door haar minitieus uitgewerkt, de werklui hebben een harde noot aan haar gehad. Soms had ik zelf medelijden met de heren.. ;-) Alles klopt hier, we missen hier echt niets, leuke mensen, lekker eten (wel eentonig), heerlijk weer en onze veranda is een toppertje, laat staan onze patio, waar we overigens nu zitten ;-O. Ja uiteraard missen we jullie, de meiden hadden het zwaar de laatste 2 weken. Maar goed dat is voorbij nu we weer internet hebben.

Wat hebben we in de weekenden gedaan? We zijn op een zondag met een korjaal de Suriname rivier opgegaan en hebben daar de leukste plekjes gezien aan de noordzijde van de stad, aan de Atlantische oceaan. Frederiksburgh, Fort amsterdam, Braamspunt hebben we gezwommen en met de illegale Gyanese vissers gesproken.

Daarnaast zin we een zondag naar Whitebeach geweest, lekker zwemmen in de Suriname rivier verderop land inwaarts maar 2 weken geleden op zondag naar Brownsberg geweest, erg spannend, ruim 13 km onverhard de berg omhoog midden in de jungle.. We hebben wat foto’s gemaakt.

Tot snel! Tamara!!!!!

ingrid [mama]

fijn weer een verhaal te lezen je hebt je best weer gedaan hoor erik, weet dat je in de avond vaak te moe bent daarom waarweer ik het bijzonder ,bedankt. gr ingrid

marijke

hoi lieverds,
Ben blij dat jullie je plekje hebben ingericht.Ziet er trouwens top uit!!!!
Leuk al die foto's, kan ik niet genoeg van krijgen.
Zo te zien hebben jullie je al aardig gesetteld en beleven jullie spannende avonturen.
Hier gaat alles zn gangetje.
We missen jullie wel natuurlijk.
Als jullie naar nederland moeten komen staat er natuurlijk een bedje voor jullie gespreid!!
Maar als jullie het druk hebben met dingen te regelen snappen wij dat ook.
groetjes en super verhaal!!!!!!!!!!!!

Nicole en Jan

Hoi,

Superleuk om de foto's te bekijken. We zijn gewoon een klein beetje terug in Suriname. Ligt ook wel een beetje voor de hand, want dat zijn natuurlijk ook dé plekjes om te bekijken, Fort Zeelandia (amnestie-regeliing???), Frederiksdorp, Nieuw Amsterdam, Brownsberg en plotseling in Onverwacht. Ook nog een tip, makkelijk op de fiets te doen vanuit Paramaribo, is om vanuit Domburg of Lelydorp de rivier over te steken en naar een van de laatste plantages te gaan. Erg mooi en erg fotogeniek. Geniet er lekker van en tot ziens!

Frits

Klinkt allemaal heel fijn. Hier is de winter eindelijk ook voorbij. Enkele weken gelden stonden we nog op de schaats. Nu is het 18 graden. Lente! dat hebben ze in Sur niet ;-) Knuffel voor de vrouwen, en ook voor Erik natuurlijk. Neem mog maar en Parbo'tje, doe ik een Amstel!